Logo

Kremering

Midt i sorgen over å ha mistet en kjær venn må man ta stilling til hva som skal skje videre. Det er alltid viktig å overveie om man ønsker å få asken fra sitt kjæledyr tilbake. Hvis man velger separat kremering må det også tas stilling til om urnen skal begraves eller plasseres på et utvalgt sted.

Merking

Mange dyreeiere stiller det samme spørsmålet ved kremasjon:

Er det asken etter mitt dyr jeg får tilbake? Svaret er JA, selvfølgelig.

De fleste av klinikkene som vi samarbeider med har tatt i bruk vårt skanningssystem. Hvert eneste dyr har sin egen strekkode som gjør at kjæledyret kan følges hele veien. Dette er en ekstra trygghet som gjør at eierne kan være helt trygge på at det er sitt dyr som kommer tilbake.

Pote

Når man må si farvel

Det er tungt å miste et kjæledyr. Når det blir tid for å si farvel er det alltid noen avgjørelser som ikke kan unngås. Da kan det være greit å vite hva som skal skje med ens beste venn.

Hund og eier

Etisk avslutning

Kremering er en etisk og verdig avslutning etter at din venn har avgått ved døden. Dette ordnes vanligvis via dyreklinikken. Noen ønsker å komme med sitt kjæledyr selv til krematoriet. Dette må avtales i forkant. Kremeringen tar 1 – 2 timer og du får med asken i valgt urne hjem.

Blomster

Hvordan komme videre

En seremoni kan ofte hjelpe oss med å håndtere sorgen slik at vi kan komme videre. Noen eiere planter kattemynte eller en rosebusk, andre setter sammen en bok med bilder som skaper gode minner i sorgen.

Separat kremering

Kjæledyret blir kremert atskilt fra andre dyr og asken returneres i den urnen som er valgt på klinikken. Hvis du ønsker et smykke med en liten del av asken må du velge om du vil ha restasken tilbake i en urne eller ikke. Det garanteres at asken er fra ditt dyr alene. Du kan velge om du vil at urnen skal leveres på klinikken eller sendes direkte til deg pr. post.

Felles kremering

Du har også mulighet til å velge felles kremering. Det vil si at ditt kjæledyr blir kremert i fellesskap med andre kjæledyr og du vil derfor ikke få asken i retur. Asken blir deponert på godkjent mottak.

Privat kremering

Du er velkommen til oss dersom du ønsker å følge din trofaste venn helt frem til kremasjonen. Du avtaler tid med vårt krematorie og får asken i urne med deg hjem igjen. Dette tar ca. 1,5 – 2 timer.

Du leverer da ditt kjæledyr til vår mann på krematoriet og velger urne. Se gjerne vår hjemmeside for valg av urne før du kommer til krematoriet. Vi har et venterom hvor du kan være til prosessen er ferdig og du kan få med urnen hjem.

For privat kremering må du fylle ut et bestillingsskjema, og en av våre krematoriemedarbeidere vil ta kontakt.

Henvendelser gjennom veterinær

Vi samarbeider med en rekke klinikker i Oslo, Viken, Vestfold/Telemark, Sørlandet, Vestlandet, Møre og Romsdal samt Innlandet med faste ruter for henting av ditt kjæledyr. Her fylles det ut en rekvisisjon der du velger kremeringsform og urnetype dersom du velger å få asken i retur. Det foretas grundig merking før dyret blir levert til oss. For mange føles det godt å få følge et elsket dyr så langt som mulig på den siste reisen. Informasjon utover dette, samt priser får du på din klinikk.

Ønsker du å gi din beste venn en verdig avslutning?

Hos oss kan du være trygg på at ditt kjæledyr blir behandlet med respekt og verdighet.
nb_NO

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle