Kremering

Det er alltid viktig å overveie om man ønsker å få asken fra sitt kremerte kjæledyr tilbake. Om man velger en urne med det formål å begrave den eller plassere den på et utvalgt sted.

Kremering av hund, katt, kanin og smådyr

Kjæledyr er som et familiemedlem for veldig mange. Mange dyreeiere opplever derfor stor sorg når deres kjære følgesvenn går bort. Vi vet hva det vil si å ha et kjæledyr og har stor forståelse for din sorg når du har mistet en kjær venn. Vi vil behandle alle dyrene som kommer til oss på en verdig måte. Vi kan tilby meget fleksible tjenester til eiere av hunder, katter, kaniner og andre mindre kjæledyr.

Når man må si farvel

Det er tungt å miste et kjæledyr, og når det blir tid for å si farvel er det alltid noen overveielser som ikke kan unngås. Det er tungt å miste et kjæledyr, og det kan være greit å vite hva som skal skje med ens beste venn etter at den er avgått ved døden.

Etisk avslutning

Her vil kremering være en mulighet, som på etisk og verdig vis avslutter kjæledyrets liv. Kremeringen ordnes vanligvis gjennom dyreklinikken. Du kan, om du ønsker selv, komme å levere dyret og være med under selve kremeringen. Kremeringen tar 1–2 timer.

Hvordan komme videre

En seremoni kan ofte hjelpe oss med å håndtere en bortgang og tillater oss å gå videre. Noen eiere planter kattemynte eller en rosebusk, mens andre setter sammen en bok med bilder som et minne av kjæledyret sitt som kan skape gode minner i sorgen over kjæledyret.

Separat kremering

Kjæledyret blir kremert atskilt fra andre dyr og asken returneres i en urne du har valgt på klinikken. Ønsker du ingen urne, leveres asken i en enkel plastboks. Det garanteres at asken er fra ditt dyr alene. Avhengig av ditt valg blir urnen enten levert ved klinikken eller sendt til deg pr. post.

Felles kremering

Du har også muligheten til å velge en felles kremering. Det vil da si at kjæledyret ditt vil bli kremert i fellesskap med andre kjæledyr, og du vil derfor heller ikke få asken returnert. Klinikken sørger for riktig merking før transport til Kremo. Asken blir deponert på et godkjent mottak.

Henvendelser gjennom veterinær eller direkte

Hos de veterinærer og dyreklinikker vi har avtale med, fyller de ut en rekvisisjon der du velger kremeringsform og urnetype dersom du ønsker å få asken returnert i urne. Det foretas grundig merking før dyret blir levert til oss. Dersom du ikke benytter en av dyreklinikkene vi har avtale med, kan du kontakte oss direkte. Du er velkommen hit dersom du ønsker å følge din trofaste venn helt frem til kremasjon. For mange føles det godt, å få følge et elsket dyr så langt som mulig på den siste reise.  Informasjon utover dette, samt priser finnes på klinikken.

Ønsker du å gi din beste venn en verdig avslutning?

Hos oss kan du være trygg på at ditt kjæledyr blir behandlet med respekt og verdighet.